Az én kedvenc tésztám

Az ember még saját magát is meg tudja lepni. Én sem gondoltam volna, hogy egyszer azt fogom mondani, hogy csak azt gondoltam, hogy ismerem magam, de igazság szerint amióta összekerültem a mostani párommal folyamatosan új és új dolgokat tudok meg magamról. Nagyon sokáig például azt gondoltam, hogy nekem bizony nem igazán jönnek be a tengeri herkentyűből készült dolgok. Az egyik nyaralásunk alkalmával a párom annyit beszélt nekem a garnéla finomságáról, hogy beadtam a derekam és megkóstoltam egy tejszínes garnéla tésztát. Meg kell mondjam, iszonyatosan meglepődtem, mert nagyon is ízlett. Onnantól kezdve azt gondolom, hogy az egész nyaraláson csak garnéla rákot ettem.

Amint hazajöttünk az első dolgom volt hogy megnézzem, hogy hol lehet ilyen garnéla rákot kapni, és rájöttem, hogy már nem igazán lehetetlen beszerezni ezt a tengeri alapanyagot, azonban igencsak meg kell néznie az embernek, hogy honnan szerzi be, hiszen van jobb minőségű és persze kevésbé megbízható lehetőség is. Amit én nagyon megszerettem az az oceanfood csapata, hiszen iszonyatosan sok féle tengeri alapanyag kapható náluk és nagyon könnyedén be lehet szerezni a rendelés során szinte akármit. Persze nekem még mindig a garnéla a kedvencem, bár azért a tonhal steak és a lazac is közkedvelt étel lett nálunk otthon.

Mindenkit arra tudok buzdítani, hogy akkor is vágjon bele ismeretlen dolgokba, ha úgy gondolja tudja, ismeri magát annyira hogy nem fog neki tetszeni, mert én is így találtam rá a tengeri ízvilág alapanyagai szeretetére. Persze sokkal finomabb egy étteremben egy-egy ilyen ételt elfogyasztani, hiszen hozzá értő szakács készíti el, azonban manapság már otthon sem lehetetlen egy-egy ilyen ételt finoman megtanulni elkészíteni. Én imádom azóta is ezt a tejszínes garnéla tészta receptet amit találtam, egy hónapban egyszer biztosan fogyasztom. Amellett pedig hogy nagyon finom, egyben egészséges is.